tirsdag 23. april 2013

Prematurstrikk

Et vennepar av meg fikk en bitteliten gutt for 2 uker siden. Han ble født i uke 27 og veide bare drøye 1000 gram. Alt står bra til heldigvis (bank i bordet!), men de har noen lange uker foran seg. Jeg har strikket et lite teppe, 2 luer i forskjellige størrelser og et par sokker i gave til bittelille. Jeg håper disse tingene kan bidra til å gjøre tilværelsen på sykehuset litt hyggeligere!

Teppe i vevstrikk og sokkene er laget ut i fra eget hode, mens lua er en modifisert utgave av en oppskrift hos Ulla-Bella. Alt er strikket i Pickles Extra Fine Merino.

Jeg melder på dette settet til Pinnekrokens utfordring om vennskap <3

7 kommentarer:

 1. Kjempe fint sett :) har selv strikket endel prematur og nyfødt tøy, men det må være ekstra spesielt å strikke til en man kjenner. Er nok den beste nyfødtgaven å få for en så liten kropp. Kan tenke meg at det betyr mye for foreldrene å få denne gaven også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig kommentar, Terese! Jeg er mektig imponert over alt prematur/nyfødt tøyet du har strikket til Prosjekt Malawi. Stå på videre!

   Slett
 2. Så nydelig et sett! Som Terese sier betyr det nok mye for familien å få så fine ull-gaver fra deg. Likte fargene kjempegodt. Håper det går godt med gutten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar! alt går heldigvis godt med den lille. Han kan nå komme ut av kuvøsen innimellom og ligge inntil sin mamma og pappa <3

   Slett
 3. Kan bare signere Terese, den beste nyfødtgaven å få i en slik situasjon!

  Tusen takk for bidraget til Pinnekrokens aprilutfordring!

  Hilsen Eirin,
  Pinnekroken

  SvarSlett
 4. Så fint sett! Likte veldig godt mønsteret på teppet! Kor har du det frå? :)
  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min, alltid kjekt å vere til inspirasjon for andre! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du tittet innom bloggen min Mallemolin :-) Teppet er strikket i vevstrikk og så har jeg heklet en kant med fastmasker rundt. Vevstrikk lærte jeg meg når jeg strikket denne http://www.sjarmstrikk.blogspot.no/2013/04/sommerflrt.html

   En enkel teknikk som gir en spennende og annerledes tekstur.

   Slett